Als de nood het hoogst is …

dan is redding nabij.
De nood is het hoogste wanneer verstand geen uitweg meer ziet of heeft. Alle grip valt dan weg.
En komt er dan een buitenstaander om jou te redden? Of komt die redding van binnenuit jezelf?
Degene die de ‘Kracht van NU’ van Eckhart Tolle heeft gelezen, kon het antwoord lezen bij de inleiding. Tolle werd zwaar depressief wakker en dacht: “Ik kan niet meer met mijzelf leven”. Vervolgens kreeg hij een verbijsterend inzicht.Zijn denken stokte hierbij en zijn ik en zijn zelf werden één geheel. Hij vond zijn redding.

Een dergelijke ‘redding’ is voor iedereen bereikbaar, maar niet iedereen zal zover komen. Hoe kom je er? Eigenlijk best simpel. Luister naar jezelf! Als je honger hebt, bedenkt ons verstand niet dat we honger hebben. Jezelf geeft het aan. Je bedenkt niet dat je moet poepen. Jezelf geeft het aan en jij bedenkt dat je het toilet bezoekt omdat je het niet in je broek wilt doen.  Jij bedenkt niet dat je te zwaar hebt getild. Je rug vertelt het je.
Maar let op. Niet alles wat we merken in het lichaam is een boodschap van onszelf. Sommige zaken, zoals emoties bijvoorbeeld, zijn een boodschap van ons ikje of ego.  Uit angst voor wat dat ikje zal voelen, weert hij/zij af met emotie. Mijn angst voor … wil ik niet voelen, dus word ik zorgelijk, bang, boos of verdrietig. Of ik ontken.
Door het lichaam (of vingers) vast te houden, start je het luisteren naar jezelf. En je ikje wordt daar wijzer van.

En laat ik dan nu even mijn ikje of ego spreken. Weet je wat ik zo mooi vind aan deze stukjes. Ik vertel niet alleen wat je zou moeten doen (loslaten, niet persoonlijk nemen, meer glimlachen, niet bang zijn etc.). Ik geef ook gereedschap hoe je dat kunt bereiken. Het blijft echter je eigen verantwoordelijkheid om iets met dat gereedschap te doen. En doe je het niet, dan ben je kennelijk niet gereed. Of een andere weg is meer weggelegd voor jou. Want mijn weg hoeft de jouwe niet te zijn. Vertelt mijn zelf, die weet dat er vele wegen zijn.
En misschien is jouw weg er één die ‘het verkeerde’ moet laten zien opdat anderen ‘wakker’ worden. En dan is dat ‘verkeerde’ hartstikke oké.  Snap je?
foto.praktijkreclame

Deel met je netwerk:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAN WILLEM NIJE geeft therapie en helpt bij de ontwikkeling van spiritueel bewustzijn met taal, massage, Shiatsu, Mensendieck, en Jin Shin Jyutsu zodat we NU meer onszelf kunnen zijn.

Volg Jan Willem op de social media:

twitter linkedin facebook

saunadecoGenieten en ontspannen met een vleugje Parijse chic? Bezoek Sauna Deco, een unieke locatie aan de Amsterdamse grachten.