De Wereld redden

Een hoop mensen zouden graag een betere of mooiere wereld willen zien. Bijvoorbeeld minder haat, minder geweld, meer respect, meer ruimte voor anders denkende, eerlijker verdeling van welvaart etc.
De Wereld als aardbol met beleving bestaat wel. Maar geen twee belevingen zijn exact hetzelfde. Daarom bestaat De Wereld niet. Iedereen leeft in een eigen wereld qua emoties, gevoel, beleving, talent, ziekte of klachten etc.

De wereld verbeteren betekent letterlijk dat je de huidige wereld niet oké vindt. Dat je die huidige wereld op een negatieve manier bekijkt met een negatief verhaal erover.
Als je daarbij ook geloofd in een door God geschapen wereld, dan zeg je feitelijk dat Hij het niet goed gedaan heeft. Dat mag uiteraard maar lijkt een behoorlijk arrogante kijk op het geheel.
Omdat iedereen in en eigen wereld leeft qua beleving, is er slechts één plek waar de wereld verbeterd kan worden. En iedereen weet best waar die ene plek is.
Maar tegelijkertijd ‘hechten’ wij enorm aan onze eigen mening, oordeel of overtuiging. En vanuit dit oordeel vinden we ‘dat het anders moet’. En zijn we bereid te redetwisten, te onderdrukken, te vechten en te doden.

Hij vindt dat abortus niet mag en zij wil geen kind verwekt door een verkrachting. Zolang mensen dergelijke tegenovergestelde overtuigingen en mening hebben, is een oplossing ervan niet mogelijk. Als beide hun overtuiging strikt voor zichzelf houden en de ander de ruimte geven om er anders in te staan, vindt iedereen zijn/haar eigen weg.
Waarbij elke weg in feite oké is, omdat alle wegen naar dezelfde bestemming leiden.
foto.praktijkreclame

Deel met je netwerk:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAN WILLEM NIJE geeft therapie en helpt bij de ontwikkeling van spiritueel bewustzijn met taal, massage, Shiatsu, Mensendieck, en Jin Shin Jyutsu zodat we NU meer onszelf kunnen zijn.

Volg Jan Willem op de social media:

twitter linkedin facebook

saunadecoGenieten en ontspannen met een vleugje Parijse chic? Bezoek Sauna Deco, een unieke locatie aan de Amsterdamse grachten.