Derde diepte van energie

bossenIn Jin Shin Jyutsu is de derde diepte van energie verbonden met het element hout. De organen lever en galblaas (alsook de alvleesklier) horen hierbij. Het is de diepte van het kleine (aardse) levensvuur en het niveau waar het grote levensvuur (zesde diepte) binnenkomt in de fysieke vorm.
Water voedt de aarde en de aarde voedt het hout. Organen lever en galblaas zijn synoniem met de emoties boosheid en wrok. Hierbij is wrok verzurend en een enorme belasting om het zoete toe te laten.
Boosheid heeft een belastende invloed op o.a. ogen, bloedvaten, bloed zelf, bloeddruk, vel. En uiteraard op de lever, die dan minder effectief ontgift.
Verreweg de meeste ziektebeelden (zo niet alle) vinden hun ontstaan door ontstekingen. Die ontstekingen op hun beurt ontstaan in een verzuurde (slecht ontgiftte) omgeving met weinig zuurstof.
Bewegen zorgt voor betere doorbloeding. Gezonde voeding laat minder gif achter. Energie en emotie zuiveren kan door het vasthouden van de middelvinger voor deze diepte.
Een kleine zijsprong van de microkosmos (de mens) naar de macrokosmos. Zoals het element hout verantwoordelijk is voor ons levensvuur, zo is het hout op aarde verantwoordelijk voor de leefomgeving op aarde.
bossen

Deel met je netwerk:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAN WILLEM NIJE geeft therapie en helpt bij de ontwikkeling van spiritueel bewustzijn met taal, massage, Shiatsu, Mensendieck, en Jin Shin Jyutsu zodat we NU meer onszelf kunnen zijn.

Volg Jan Willem op de social media:

twitter linkedin facebook

saunadecoGenieten en ontspannen met een vleugje Parijse chic? Bezoek Sauna Deco, een unieke locatie aan de Amsterdamse grachten.