Geloof en de mens.

foto.praktijkreclameDe mens.
De mens is zondig. De mens is niet perfect. De Schepping is niet volmaakt. De mensheid vernielt De Schepping.
Dit zijn zomaar wat kreten die regelmatig langskomen. Kloppen ze wel? Er zijn andere mogelijkheden om er naar te kijken. Bijvoorbeeld: “De Schepping is volmaakt en de mens is dat ook”. Onderstaand een (gedachte) verhaaltje vanuit die andere kijk op het geheel.

Het Licht of de Liefde (de Ene kant) kent zichzelf, maar weet weinig van angst of het Donker. Het Donker (of de angst) kent zichzelf niet en weet weinig van Het Licht. In beide uitersten ontbreekt evenwicht en overzicht.

Dan maakt Het Licht een Schepping die dit gebrek aan kennis over de Andere Kant op kan heffen. Omdat Het Licht de Ene kant is, wordt de creatie aan de Andere of Donkere kant van het spectrum geplaatst. Het is de bedoeling van Het Licht dat kennis van de Donkere kant wordt verkregen en vervolgens naar Het Licht wordt gebracht. Zodat Het Licht meer begrijpt van Het Donker.

De Schepping van Het Licht krijgt gereedschap mee dat er voor moet zorgen dat de goede kant op wordt bewogen. Zo in dat duister is het immers gemakkelijk om te verdwalen. De Schepping krijgt mee aan gereedschap:
– verstand om situaties te beoordelen en bewuste keuzes te kunnen maken
– een geweten dat herinnert aan Het Licht
– een kringloop waarbij alles wat De Schepping geeft, terugkeert naar de gever
– omstandigheden waarbij oorzaak en gevolg perfecte samenhang hebben

Wanneer deze Schepping van Het Licht is teruggekeerd van zijn taak, dan begrijpt Het Licht meer van de beweegredenen die in het Duister ontstaan. Dat begrip geeft mededogen en kompassie. Door eigen kennis over de weg in het Duister is bekend hoe lastig het is om in Duister het juiste te doen. Dan is bekend hoe gemakkelijk Duister duistere zaken creëert. Hoe wij elkaar raken (soms pijnlijk en soms lieflijk) in dat duister zonder zicht.
Om helemaal zeker te zijn dat niemand zich werkelijk bezeerd bij deze ‘nachtelijke dropping’, werd de ziel of kern van onverwoestbare materie (energie) gemaakt.

Dit wezen door Het Licht gemaakt, is perfect geschapen voor het doel. Het mag alle spelonken van het Donker onderzoeken. Afgunst, hebberigheid, sadisme, moord, ego, jaloezie, afkeer, vooroordelen, discriminatie, woede, ziekte, haat en nog veel meer.
Stel je nu eens voor dat jij dit verhaal over De Schepping gelooft. Zou dat dan iets veranderen in je vaardigheid tot kompassie? Tot medeleven? Tot begrip? Tot Liefde? Tot vergeving?
Als je werkelijk zou geloven dat wat jij geeft ook inderdaad naar jou terugkomt. Zou je dan (nog) bewuster gaan kiezen om Te Geven Wat Jij Wilt Ontvangen?
En wat denk je? Zou jij je veiliger voelen met deze gedachte over De Schepping? Of voel jij je wel prettig met de gedachte van zondig? Van niet perfect in een gebrekkige (mislukte) Schepping.
Je bent vrij en mag geloven wat jij verkiest om te geloven. En uiteraard mag dit gedachte verhaal gedeeld worden. Op gedachten rust geen copyright.logo23

 

Deel met je netwerk:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAN WILLEM NIJE geeft therapie en helpt bij de ontwikkeling van spiritueel bewustzijn met taal, massage, Shiatsu, Mensendieck, en Jin Shin Jyutsu zodat we NU meer onszelf kunnen zijn.

Volg Jan Willem op de social media:

twitter linkedin facebook

saunadecoGenieten en ontspannen met een vleugje Parijse chic? Bezoek Sauna Deco, een unieke locatie aan de Amsterdamse grachten.