Heeft leven een doel?

levenHet leven (wat dat dan ook precies is) wil leven. Denk ik dan.
Met dit uitgangspunt is geen enkele actie/reactie van of in het lichaam eropuit om ons sterven te bewerkstelligen.  Ook is geen enkele situatie van of in het lichaam eropuit om ons te pesten. Klachten en ziektebeelden zijn dan signalen van het lichaam om ons ergens op te wijzen. Om te waarschuwen. Zodat jij er iets aan kunt doen.
Het honger en dorst signaal, of de aandrang om te poepen, ken je zeer goed. Het is aan jou om de signalen van spanning, pijn, jeuk, verstopping, diarree of emoties e.d.  even goed te begrijpen als de honger en dorst signalen.
Persoonlijk vind ik deze puzzel een machtig mooie uitdaging.  Maar dat is slechts een mening.
Diepgaand begrip hiervan kan de kijk op klachten en kwalen veranderen.
Ook bij deze uitdaging naar dieper begrip over fysieke signalen helpt het vasthouden van een vinger.

Deel met je netwerk:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 comments on “Heeft leven een doel?

Avatar image
Jane Bloom on 7 juli 2014 14:58

Een doel, is iets wat ik nog niet kan overzien. Klachten ontstaan doordat ‘de Geest’ soms de dingen niet kan bevatten c.q. verdragen. Dan is het lichaam een mogelijkheid om dit op te vangen, begin van een eventuele bewustwording. Dan komt er een volgende fase, wat gebeurt er als men niet luistert naar de signalen. Wordt dit karma?

Avatar image
Jan Willem Nije on 7 juli 2014 22:55

Hallo Jane, ik denk dat je met doel hier bedoeld: ergens naar toe werken en een ‘eindstreep’ halen. Of leven zulk een doel heeft, kan ik ook niet overzien. Een dergelijk doel voor ogen hebben, is niet de bedoeling die ik in gedachte had bij het woord doel in dit stukje. Ik dacht meer aan: “de bestemming van leven is levend zijn”. Met klachten denk ik dat je een punt hebt. Dat niet luisteren consequenties heeft, zal logisch zijn. Karma bevat denk ik meer dan niet of onjuist luisteren naar signalen van het lichaam. Intentie waarmee een handeling wordt gedaan of nagelaten is m.i. ook van invloed op karma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAN WILLEM NIJE geeft therapie en helpt bij de ontwikkeling van spiritueel bewustzijn met taal, massage, Shiatsu, Mensendieck, en Jin Shin Jyutsu zodat we NU meer onszelf kunnen zijn.

Volg Jan Willem op de social media:

twitter linkedin facebook

saunadecoGenieten en ontspannen met een vleugje Parijse chic? Bezoek Sauna Deco, een unieke locatie aan de Amsterdamse grachten.