Het mooie en het lelijke beest

wolvenHet Yin Yang teken laat zien dat naast lelijk mooi bestaat en dat het mooie ook in het lelijke zit. Net als andersom. Naast en in mooi, zit lelijk. Dit is geen filosofisch geneuzel, maar een natuurkundig feit.
“De één zijn dood, is de ander zijn brood” is een spreekwoord dat hiernaar verwijst. Net als de zin “voor elke deur die dicht gaat, gaan nieuwe deuren open”. Met onze blik op de dichte deur voeden wij het lelijke beest en ons verlangen dat de deur open was gebleven.

Dat mag uiteraard. Maar vraag jezelf eens af: “doen wij onszelf een plezier daarmee”? Word ik een leuker en blijer mens (in eerste instantie voor mezelf) hiermee?

Wat wil je zijn? Een blij en leuk mens of eentje die boos en narrig naar dichte deuren kijkt. Het is aan jou welk beest jij te eten geeft. En denk niet meteen “shit” als je per ongeluk het lelijke beest te eten gaf. Dan krijgt dat beest een extra portie. Lees ook ‘Hoe ben ik’.

NB. Deze metafoor over “de beesten” is niet door mij bedacht. Waar hij als eerste vandaan kwam, is mij onbekend. Weet iemand dat? Zet het dan aub op deze site als toevoeging.

Deel met je netwerk:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAN WILLEM NIJE geeft therapie en helpt bij de ontwikkeling van spiritueel bewustzijn met taal, massage, Shiatsu, Mensendieck, en Jin Shin Jyutsu zodat we NU meer onszelf kunnen zijn.

Volg Jan Willem op de social media:

twitter linkedin facebook

saunadecoGenieten en ontspannen met een vleugje Parijse chic? Bezoek Sauna Deco, een unieke locatie aan de Amsterdamse grachten.