Hoe ben ik?

wolven.1Je kunt zeggen dat elk mens twee dieren in zichzelf heeft, die met elkaar vechten. Het ene dier staat voor mooi, goed, liefde, dankbaarheid, vergeving, stralen, gezondheid enzovoort. Het andere dier staat voor lelijk, slecht, ondankbaar, wrok, donker, ziek enzovoort. Welk dier wint dit gevecht?
Het antwoord is veel simpeler maar ook veel meer diepgaand dan we beseffen. Het dier dat ik te eten geef, wint.

Aandacht, gedachten, hoe ik me voel en wat ik doe, ZIJN allemaal manieren van eten geven of voeden. Met lelijke gedachten over … geef ik het lelijke beest te eten. En dat beest wordt sterker terwijl het mooie beest verzwakt van honger. Met een rotgevoel over … wordt het rotte beest gevoed. Dit dier smult daarvan en wordt groot en sterk. Het goede dier gruwt van dit gerecht en krimpt ineen van pijn. Feitelijk is dit verhaaltje over twee dieren een metafoor voor de zin “Tel je zegeningen”.

Richt je aandacht, gevoel en handelen op het mooie en het goede. Het mooie beest smult hiervan terwijl het lelijke beest uithongert en verzwakt en dan niet meer kan overheersen of winnen. Als je dit beseft, dan kan je met bewust zijn jezelf hierin gaan trainen. Zoek het mooie in alles van het bestaan.

Ik had ooit iemand op de massage tafel die zei: “ik kan geen enkel mooi ding zien in het overlijden van een moeder met jonge kinderen”. Een situatie in haar leven. Maar binnen één minuut vertelde zij ook over de fantastische band van de vader met zijn kinderen. Zij zag wel degelijk iets moois in deze situatie, maar besefte dat niet goed. Lees ook ‘Het mooie en het lelijke beest’.wolven.1

Deel met je netwerk:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAN WILLEM NIJE geeft therapie en helpt bij de ontwikkeling van spiritueel bewustzijn met taal, massage, Shiatsu, Mensendieck, en Jin Shin Jyutsu zodat we NU meer onszelf kunnen zijn.

Volg Jan Willem op de social media:

twitter linkedin facebook

saunadecoGenieten en ontspannen met een vleugje Parijse chic? Bezoek Sauna Deco, een unieke locatie aan de Amsterdamse grachten.